A kineziológiáról bővebben

Jelentése: kinesis – mozgás az izmok és a testmozgás tudománya.

Alternatív személyiség-, képesség- és készségfejlesztő módszer, mely speciális módszereket, eljárásokat alkalmaz.

Célja: segít az egészség megőrzésében, a betegségek megelőzésében, az öngyógyítási folyamatok beindulásában, a jelenbeli és múltbeli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével.

Lényege: izomtesztelést alkalmazó manuális terápia – a Hagyományos Kínai gyógyászatra, pszichoterápiás ismeretekre, viselkedés genetikára épülő, az izmok működésében „elraktározott” élmény és sérülés lenyomatok felderítésével és terápiájával foglalkozó speciális egészség megőrző és gyógyító holisztikus rendszer.

A 70-es években manuál terapeuták által kidolgozott módszer.

A One Brain módszer sajátosságai

A módszer abból indul ki, hogy minden problémánk alapja, valami múltban elszenvedett érzelmi stressz, amiknek a negatív érzelmi töltetét szükséges kioldani. A stressz megzavarja az energiapályák megfelelő működését a testben, ezáltal megakadályozza a stresszhormonok távozását a szervezetből, így a test könnyen lebetegedhet. Ezen stresszek feloldását célozza meg hatékonyan ez a módszer.

Feloldási technikáinak hatalmas a tárháza: speciális mozgás-elemek, vizualizációk, esszenciák, színek, reflex pontok érintése, maszírozása stb., melyek hatékonyan segítik a test egyensúlyát helyreállítani, fenntartani.

A kineziológia One Brain módszere használja a viselkedés genetika főbb jellemzőit, aminek segítségével ráláthatunk jellemző viselkedéseinkre, ami által megérthetjük és elfogadhatjuk mind a saját, mind mások reakcióit. Ezt külön tanácsadás keretében is használom, mert tapasztalataim alapján rendkívül hasznos önismeretünk fejlesztésében és mások megértésében.

A kineziológia One Brain ága, alkalmas generációs blokkok felismerésére és ezek újraprogramozására, valamint képes feltárni a fogantatástól kezdve olyan érzelmi mintákat, melyekre nem, vagy csak részben emlékszünk. Ezek a viselkedés és érzelmi minták határozzák meg a jelenben reakcióinkat, megéléseinket.

A stresszoldás folyamata

A kezelés első lépése, hogy a kliens elmondja, milyen a problémával keresett fel, min szeretne változtatni, hogyan szeretné magát érezni. Ezután, az ügyével kapcsolatban megfogalmazunk egy megfelelő célmondatot, amit szeretne megélni.

A kineziológia legfontosabb eleme az izomtesztelés. Az első kézzel fogható lépéseként tehát megnézem, hogy a kliens izmai megfelelően működnek-e, úgynevezett előteszteket végzek.

A problémához kapcsolódóan olyan korrekciókat keresünk az adott üggyel kapcsolatosan, mind a jelenben, mind a múltban, ami oldja a kialakult energiablokkot és ad egy más rálátást a kliens helyzetére.

Az oldás befejezése előtt kitesztelem, hogy szükséges-e valamilyen megerősítés, ún. „házi feladat”, amit a kliens otthon meghatározott ideig végez el. Ezek a feladatok nagyon egyszerű gyakorlatok, a tudatosítást elősegítő szövegek, melyek könnyen elvégezhetők, viszont nagyon fontosak a hatékony változás szempontjából!

Az izomtesztelés lényege

Az izomteszt célja az egónk megkerülése, általa be tudunk jutni a tudatalattinkba. Az erős izomtónus stressz mentes állapotot (igen választ), a gyenge izomtónus stresszes állapotot (nem választ) jelzi.

Amikor a stresszről van szó, akkor elménk védekező üzemmódba vált, és ahelyett, hogy a megoldáson kezdene gondolkodni, hogy mit tegyünk, inkább az önigazolással foglalkozik, ezt „tanulta” meg. Az énvédő mechanizmusok meggátolhatják, hogy őszinték legyünk magunkkal, hogy felismerjük a problémánkat, vagy ha fel is ismerjük, úgy érezzük, hogy nem tudunk változtatni rajta. Az izomtesztelés megmutatja, hogy milyen energetikai elakadásokat okoz az ügyünk a testünkben, és hogyan tudjuk önmagunkat egyensúlyba hozni.

…hogy az oldások hatása tartós maradjon

Az oldások hatása egyénenként változik, hogy kinek mennyi idő, hány kezelés szükséges, hogy a változás beépüljön az életébe.

Általában egy adott üggyel kapcsolatosan, már néhány kezelés is nagy változásokat tud elindítani.

Tapasztalatom alapján, van aki egy bizonyos üggyel kapcsolatban keres fel és abban szeretne változást, vagy van akinek több, számára fontos ügye is a felszínen van. Utóbbi esetén megbeszéljük (és/vagy segítségül hívjuk az izomtesztelést), mi számára adott időben a legfontosabb amerre elinduljunk, és melyek azok az elakadások, amikkel a későbbiek folyamán szükséges foglalkozni. (Természetesen a kliens döntése, hogy meddig haladunk együtt az úton.)

A találkozások gyakorisága havi egy, ritkán két alkalmat jelent.

A kliens részéről is szükséges a megfelelő felelősségvállalás, a változtatás hajlandósága.

A leggyakoribb, hogy a kezelések után hamar beindul a pozitív fejlődés. Néhány esetben azonban előfordulhatnak az alábbi jelenségek:

Ezekben az esetekben még fontosabb annak tudatosítása, hogy megérdemeljük a változást, és a gyakorlatok fokozott figyelemmel való végzése!

A házi feladatok, tehát a tartós pozitív állapot eléréséhez nyújtanak segítséget.

Berögzült mintáink kitartóak lehetnek, hisz évekig „tanultuk” mit lehet és mit nem. Van, hogy annyira megszoktuk ami van, hogy elménk nem hajlandó egykönnyen befogadni a vágyott változásokat.

A minták megváltoztatása emiatt energia befektetést, magunkra figyelést igényel. Fontos, hogy támogasd magad ebben a folyamatban, ne csüggedj, hidd el, hogy meg tudod változtatni magadban azt, ami már csak gátol céljaid elérésében.

Miben segíthet a One Brain kineziológia?

Minden olyan életvezetési probléma esetén, ami zavar bennünket, úgy érezzük, hogy elakadtunk, félünk letérni a megszokott útról, de mégis valóban szeretnénk a változást, a felszabadulást gátjaink alól.

Segít önismeretünk, kreativitásunk, képességeink fejlesztésében, sorsunk tudatos irányításában és életminőségünk javításában, belső harmóniánk kialakításában.

Minden problémára alkalmazható, hiszen minden probléma mögött általában valamilyen lelki ok is áll.

Alkalmazási területek:

A stressz hátterének feltárásával főleg az alábbi betegségek tünetei javíthatóak:

 • allergiák
 • alvászavar
 • asztma
 • beilleszkedési nehézségek
 • beszédzavar
 • hallászavar
 • bőrproblémák
 • depresszió
 • emésztési zavarok
 • energiahiány
 • gyomorproblémák
 • hajhullás
 • hátfájdalmak
 • hiperaktivitás
 • immungyengeség
 • klimax
 • koncentrációzavar
 • látásproblémák
 • gyakori fejfájás, migrén
 • menstruációs problémák
 • pajzsmirigy-problémák
 • szorongások
 • tanulási problémák
 • dyslexia
 • viselkedészavar
 • reuma

Mottó