Bach-virágterápia

Bach-virágterápia

A Bach-virágterápia az önismeret fejlődésének és az öngyógyítási mechanizmus beindításának egyik holisztikus módszere. Segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást a mai rohanó világban. Sikere egyszerűségében rejlik, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.

Hozzásegít, hogy felismerjük magunkban az érzéseinket és annak jellegét. Segít elfogadni a negatív reakció-mintáinkat, hogy igen, jelenleg ez az érzés van bennem, de el akarok jutni a megkönnyebbüléshez, feloldódáshoz. Innen már egyenes út vezet a pozitív változáshoz.

A virágcseppek alkalmazása a teljesség igénye nélkül:

A kezelés menete

A kezelés tulajdonképpen röviden egy segítő beszélgetés, amikor a kliens elmondja a problémáit, hogy min szeretne változtatni. Ezt egy órában átbeszéljük, célzott kérdések segítségével, hogy több szemszögből ránézhessünk a helyzeteire, hogy mit érez valójában gondnak.

A megfelelő esszenciakeverék kiválasztásához az egyén lelki és érzelmi állapotát tárjuk fel.

A kliens a beszélgetés végén egy 3-7 virágesszenciából álló keveréket kap, a kezelés során felmerülő stressztől függően, a reakciói figyelembevételével.

A cseppeket vízben elkeverve, vagy nyelv alá cseppentve szükséges beszedni, naponta többször, egyénenként változó ideig.

A virágesszenciák szedése közben előjöhetnek további megoldásra váró területek, ilyenkor újabb keveréket szükséges összeállítani.

A Bach-virágterápiáról bővebben

A Bach-virágterápia az 1930-as években felfedezett, hatékony módszer, amely a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. Dr. Edward Bach angol orvos fedezte fel a róla elnevezett virágterápiás rendszert, amelyben 38 vadon élő virágot és növényt találunk.

Elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi problémáit.

A virágeszenciák mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható.

A cseppekben a növények nem fizikailag vannak jelen, hanem információtartalmukkal, energetikai rezgésükkel. Közvetlenül az ember energiarendszerére hat, nem pedig a fizikai testre, így a gyógyulás lehetősége a harmónia helyreállításával történik. A virágesszenciák napfényfürdőnek kitett virágokból készült kivonatok.

A Bach-virágesszenciák nem mérgezőek és nincsenek mellékhatásai, nem alakulhatnak ki allergiás tünetek. A cseppeket használhatjuk belsőleg, de tehetünk belőle a fürdővizünkbe, alkalmazhatjuk borogatásként, valamint krém formájában (fájdalomcsökkentésre) is.

A virágterápia során alkalmazott eszenciák túladagolása nem lehetséges, viszont abban az esetben sem érünk el jobb eredményt, ha nagyobb mennyiségben fogyasztjuk, mint ahogyan azt a kezelés során megbeszéljük.

A Bach-virágterápia mind a felnőttek, mind a gyermekek számára biztonságos kezelési módszer.

A Bach-virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának: jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel.