Gyerekek kineziológiai kezelése

Először átbeszéljük a szülővel a gyerekkel kapcsolatos tudnivalókat, élethelyzeteket, körülményeket, hogy milyen problémával fordult hozzám. Lehetőleg mindent a gyerek jelenlétében beszélünk meg, teret adva számára, hogy reagálhasson.

Az esetek túlnyomó többségében szükség van a szülő stresszének a feloldására is, hogy hatékonyan tudjunk segíteni a gyereknek!

Amennyiben úgy ítélem meg, hogy a gyerek átveszi a szülői problémákat, közös a kiindulási pont, a változás érdekében a szülőnek is szükséges vállalni a kezelést.

Johanna

Kisebb gyermek esetén az oldások játékos formában zajlanak. Legalább az első oldásnál bent van a szülő, kivéve ha úgy látom, hogy a gyermekkel hatékonyabb a közös munka abban az esetben, ha a szülő kint marad, vagy a gyerek kéri így. Amennyiben a szülő bent tartózkodik az oldáson, megfigyelőként vesz részt, de közben bevonhatom az oldásba. Nagyobb gyerekek esetén a szülő nincs bent az oldáson, ha együtt érkeznek, a váróban tartózkodhat.

Abban az esetben, ha a gyerek azt szeretné hogy maradjon köztünk ami bent történt, ezt tiszteletben tartom, kivéve, ha veszélynek van kitéve. A végén megbeszéljük, hogy ki mondja el a szülő számára a felmerült ügyeket, érzelmeket és milyen mélységig.

Előfordul, hogy a szülő olyan problémára szeretné a kezelést, amit a gyerek nem érez problémának, ilyenkor a gyerek ügyét oldjuk. Az eredeti üggyel kapcsolatosan a szülőt szükséges oldani.