Kineziológia

Johanna

A kineziológia egy izomtesztelésen alapuló stresszoldó, közérzetjavító és nem utolsó sorban önismeret fejlesztő módszer, mely segít leküzdeni mélyen berögzült, megváltoztathatatlannak hitt viselkedés mintáinkat. Rámutat megoldhatatlannak ítélt ügyeinkre és feloldja a hozzájuk kapcsolódó negatív érzelmeinket.

Minden ember kisebb-nagyobb sérüléseket hordoz magával élete során. Ezeknek a sérüléseknek, blokkoknak keressük a lenyomatát az izmok segítségével, felkutatjuk a problémák eredetét a jelenben és a múltban. A testünk minden eseményt, érzést tárol, még akkor is, ha egyes történéseket tudatunk olyan mélyre eltemet, amennyire csak lehet.

Egy egyszerű példa: legtöbbünknek problémát okozott gyermekkorunkban az iskolai felelés, elgyengültünk már a felelés szó hallatára is. (Nem véletlen, hogy rossz hír közlése előtt, ösztönösen megkérünk valakit, hogy üljön le. Ezt már őseink is jól tudták.) Egy ilyen jellegű múltbeli sérülés hátráltathatja például a kommunikációnkat, nem merünk mások előtt megnyilvánulni, vagy esetleg leblokkolunk, amikor egy tekintély személy válaszadásra kér.

A tesztelés során meg tudjuk „kérdezni” a testtől, hogy az adott problémánk mekkora stresszt okoz. Miután megtaláltuk a stresszt okozó élményt, különböző korrekciós technikák segítségével feloldjuk a blokkolt területet, hogy tudjunk másképp reagálni. Tudatosítjuk, hogy az eseményhez kapcsolódó érzet, a múlt egy gátló kivetülése a jelenbe, ami megakadályoz abban, hogy felismerjük: viselkedhetünk, cselekedhetünk másképp. Így hozzásegítjük a klienst az új válaszok megtalálásához, a félelmek elhagyásához.

Ez a módszer segít felülírni idejét múlt sérelmeink negatív érzelmi töltetét, ezáltal nyugodtabban és boldogabban, vagyis másképp élhetjük az életünket, mint ahogy azt eddig hittük.

A borúlátó érzetek felismerésével és oldásával a fizikai tüneteink is javulásnak indulnak, valamint mentálisan is egyre felszabadultabban érezhetjük magunkat itt és most a jelenben.